Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

Μ'ακούς?


Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, λένε και μάλλον έχουν δίκαιο.
Στον αγώνα της επιβίωσης και της προσπάθειας λοιπόν οι άνθρωποι να βρουν την ευτυχία βάζουν τη σωτηρία της ψυχής τους σε δεύτερη μοίρα και είναι τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί της ζωής σήμερα που δεν προλαβαίνουν να αναλογιστούν το κόστος που τους αποφέρει μοιραία η κάθε τους βεβιασμένη κίνηση αναζήτησης της πλασματικής και παροδικής ευτυχίας..
Δεν έχουν αναλογιστεί ποτέ την μηδενικότητα της ουσιαστικής ύπαρξης του ανθρώπου γιατί εθελοτυφλούν μπροστά στην σκληρή αλήθεια της πραγματικής ουσίας του δώρου της ζωής.. Θα πρέπει πιο συχνά οι άνθρωποι να στρέφουν τα μάτια τους ψηλά στον ουρανό μήπως κάποτε κάποιος αναλογιστεί την ανούσια αναζήτηση ευτυχίας σε λανθασμένα μονοπάτια και οδηγήσει τα βήματά του στα σωστά, παρασέρνοντας μαζί του και άλλους ανθρώπους στην προσπάθεια ανεύρεσης όχι της υλιστικής ευτυχίας αλλά της υπαρκτής.
Αυτής που υπάρχει στην καρδιά κάθε ανθρώπου και το μόνο που έχει να κάνει για να την αποκτήσει είναι το πιο απλό αλλά συνάμα και ακατόρθωτο για πολλούς, να καταφέρει να παραμείνει η ψυχή του αγνή.. Αυτός που θα το καταφέρει αυτό θα έχει ζήσει ευτυχισμένος και δεν θα φύγει νιώθοντας την ψυχή του βαριά από την απογοήτευση και το κρύο κενό, αλλά ανάλαφρη και ζεστή από την απόλυτη ευτυχία..
Γιατί δεν γίνεται κάποιος να νιώσει την απόλυτη ευτυχία κατά τη διάρκεια της μάταιης ζωής του παρά μόνο τα λίγα δευτερόλεπτα πριν το μεγάλο ταξίδι.. Γιατί η ευτυχία είναι στιγμές αλλά η απόλυτη ευτυχία μόνο μία και μοναδική στιγμή νιώθοντας την πληρότητα πριν το τέλος..
(σ λ)

2 σχόλια:

βασίλης είπε...

Πολύ ωραίες οι σκέψεις σου Charty. Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση της ψυχής και της συνειδητοποίησης της ματαιότητας πολλών υλιστικών αναγκών μας φέρνει γαλήνη και ηρεμία. Αυτό που μας εκνευρίζει και μας βγάζει εκτός εαυτού είναι αυτό που ξεφεύγει. Πρέπει που και που να κάνουμε απολογισμό για επανέλθουμε στη κανονική μας θέση. Για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε κάποτε την ευτυχία.

Charty είπε...

Πόσοι λίγοι το κάνουν αυτό..