Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

Ποιος ήρθε?

Ο άντρας ο ιδανικός ο σωστός, ο κύριος ο ίδιος.




Η αναζήτηση του ιδανικού άντρα δεν μοιάζει σε τίποτα με την αναζήτηση του ιδανικού σπιτιού, για παράδειγμα.
Έχεις ονειρευτεί την ιδανική κρεβατοκάμαρα, έχεις σκεφτεί με την παραμικρή λεπτομέρεια που θα τοποθετήσεις ακόμα και την παλιά ντιβανοκασέλα και το σκρίνιο από το πατρικό της γιαγιάς σου και με λίγη υπομονή, αρκετό χρήμα και άλλο τόσο χρόνο τελικά το αποκτάς.

Με τον ιδανικό άντρα όμως τι γίνεται?

Πολλές γυναίκες συγχέουν τους άντρες με τα σπίτια και στην αναζήτησή τους πλάθουν με τη φαντασία τους ακόμα και το πώς θέλουν να μοιάζει η πατούσα του, ακριβώς πόσες τρίχες να έχει και που, πώς να είναι η γωνία που σχηματίζει η κάτω γνάθος με την άνω και τι χρώμα να έχει φωνή του και κάπως έτσι ξεκινάν τα λάθη.

Ο άντρας δεν είναι λίστα για το σούπερ μάρκετ, αβγά-ρύζι-γάλα-καμπά, άντε τα έγραψα κάτσε να πάω να τα ψωνίσω τώρα.

Μπορεί να τον φαντάζεσαι βέβαια ψηλό μελαχρινό με γυμνασμένο σώμα και το όνειρο δικό σου είναι και είναι δικαίωμά σου να είναι όπως το θες μα έχεις σκεφτεί πόσοι ψηλοί μελαχρινοί έχουν περάσει από μπροστά σου και δεν τους έχεις δώσει σημασία?

Το θέμα δεν είναι ούτε πως μοιάζει, ούτε πόσα μεταπτυχιακά έχει, ούτε πόσο παχύ είναι το πορτοφόλι του και το εσωτερικό του μποξερακίου του-φορεμένο-. Το θέμα είναι να μιλήσει στην ψυχή σου την κατάλληλη στιγμή.

Και αυτός που θα μιλήσει στην ψυχή σου μπορεί να μοιάζει στον φρέντι κρούγκερ αγουροξυπνημένο, με βλεφαρόπτωση και τυμπανισμό και εσύ να τον δεις και να πέσεις τ’ανάσκελα.

Τι σημασία έχει αν είναι κοντός με μεγάλη μύτη στραβά δόντια και δεκαπέντε βαθμούς μυωπία, αν είναι ψηλός ξερακιανός άχαρος άξεστος με πολλές τρίχες, αν δεν ξέρει να ντυθεί να φερθεί και να μιλήσει σωστά, αν τα βγάζει πέρα με τα απολύτως απαραίτητα και μένει σε γκαρσονιέρα, αν έχει μπυροκοιλιά διπλοσάγονο και κατεβάζει καντήλια, αν έχει χειμώνα καλοκαίρι το δικό του φυσικό πουλόβερ, αν φτύνει στο δρόμο και βάζει στοίχημα με τους φίλους του ποιανού θα φτάσει πιο μακριά, αν μυρίζει η ανάσα του τσιγάρο και μπύρα και κάνει συλλογή από τσόντες , αν δεν πλένει τα χέρια του μετά το τίναγμα της σαύρας και πετάει τα σκουπίδια στο δρόμο, αν αερίζεται συχνά, θαυμάζει το αποτέλεσμα μιας επίσκεψής του στην τουαλέτα μετά από καφέ και τσιγάρο και έχει πρόβλημά με τους μύκητες στα πόδια?
Αν είναι ο δικός σου ιδανικός άντρας τότε έχει τις χάρες όλες.

Μην περιμένεις τον ηλιοκαμένο άντρα με το χαμόγελο της κολγκέιτ, το άτριχο σώμα με τις τέλειες αναλογίες και τα σωστά μεγέθη, τα αρρενωπά ζυγωματικά και τα γαλάζια μάτια γιατί ακόμα και αυτός όταν πάει στην τουαλέτα παράγει ακριβώς τους ίδιους ήχους με όλους άλλους.


Δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν αποτελείται από χαρακτηριστικά μιας λίστας.
Ο ιδανικός άντρας είναι αυτός που θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή ότι είναι Αυτός.

"...και ο αγώνας συνεχίζεται κυρίες και κύριοι, μετά το άστοχο σουτ της κατά τα άλλα εύστοχης argyrenias στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας συνεχίζω και ρίχνω πασούλα γυριστή με ανάποδη κωλοτούμπα στην πρώην συμπαίχτρια Purple Clementine γιατί είχα ξεμείνει στα παλιά και εκείνη πιάνει την πάσα και...¨

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεχεχα αυτό με τους μύκητες με αποτελείωσε!
Μωρέ μου δίνεις πάσα να γράψω εγώ για τον ιδανικό άντρα;
Θα πέσει τρελό γέλιο!
(μόλις βρω μυαλό να το γράψω!)

Trilian είπε...

χαχα εεεετσι για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους!!! ;)

china girl είπε...

Ιδανικός άνδρας είναι αυτός που μας κάνει να θέλουμε να του αρέσουμε. Που βρίσκουμε χαριτωμένα όλα όσα οι άλλοι του προσάπτουν.

Μα τι ανώτερο ον που είμαι...

stefanos είπε...

και 'γω που νόμιζα ότι εννοούσες τον Mercury και ήρθα να σε ειδοποιήσω . . .

καλημέρα

βασίλης είπε...

Tα λες πολύ καλά charty. Ο ιδανικός άντρας είναι αυτός που θα σου κάνει κλικ και όχι αυτός που θα του κάνεις εσύ το κλικ. Δηλαδή θα σε διαλέξει εκείνος.(Έτσι θα νομίζει τουλάχιστον) Θα έχει μία μινιμουμ βάση από αυτά που θέλεις και μετά θα τον χτίσεις εσύ. Αυτός είναι έτοιμος να δεχθεί το όποιο ρετούς και σπατουλάρισμα αρκεί να ξέρει ότι είσαι ευτυχισμένη και τον αγαπάς. Οι άντρες εκ φύσεως είναι λίγο "αρτσούμπαλοι" Αυτό δεν πρέπει να σε ενοχλεί αλλά όπου νομίζεις εσύ, μπορείς να τον διορθώνεις σε θέματα οργάνωσης σπιτιού, οικονομικά κλπ. Θέλει να ακούει τη γνώμη σου και μερικές φορές δεν καταλαβαίνει τι πρέπει και οφείλει να κάνει. Εκεί θα παίξεις εσύ μπάλα. Μην τα περιμένεις όλα από τον άντρα της ζωής σου όσο ιδανικός κι αν είναι. Τα ζευγάρια αλληλοσυμπληρώνονται. Μου αρέσει που δεν βάζεις λίστες και η εικόνα η εσωτερική πρέπει να μετρήσει κυρίως στην απόφασή σου, γιατί με αυτή θα ζήσεις 20-30-40-50 χρόνια (ξέρεις δεν είναι και λίγα). Εκτός αν θες να αλλάζεις ιδανικό άντρα κάθε 2-3 χρόνια

γιωργος είπε...

"Τι σημασία ... μύκητες στα πόδια". Είμαι ακριβώς αυτός αλλά δεν έχω καμία κατάκτηση, γιατί άραγε; Να δείξω το σπίτι μου λες;
Πολύ καλό!

nosyparker είπε...

Είχα μια μικρή ελπίδα πως θα έγραφες κάτι σοβαρό. Με τελείωσες όμως! :-Ρ

Ανώνυμος είπε...

Σου γράφω μόνο και μόνο επειδή μιλάς για μένα ή μάλλον είδα ότι με αναζητάς...!
Αν ήμουν άλλος,κάποιος άλλος...
Το θέμα δεν είναι τι έχει ο άλλος αλλά τι έχεις εσύ.
Μου τη σπάει που έχουμε απιτήσεις από τους άλλους αλλά δεν κοιτάμε τον σκατο εαυτό μας.Είσαι μία βασίλισσα ή ένας βασιλιάς;Αποφάσισε αν ψάχνεις κάποιον όμοιο σου ή έναν δούλο να σε προσκυνά και να στα χει όλα έτοιμα..
τεσπα
έγραψα για να μπεις στο μλογκ μου!χα!
αντίο charty ποδηλατοφάγε.

Unknown είπε...

πάντως εγώ είμαι ο άντρας ο λάθος, αυτός που δεν θέλουν οι μαμάδες, που φοβούνται οι μπαμπάδες, είμαι το λάθος που πάντα θέλεις να κάνεις, πολλούς και πολλές τους εξιτάρει αυτή η ιστορία του λάθους, τώρα κάποιοι το ονομάζουν κλικ ;)

βασίλης είπε...

Charty, χάθηκες από την πιάτσα ή μου φαίνεται! Ελπίζω ο λόγος να μην είναι ότι ψάχνεις τον άντρα της ζωής σου κι εσύ. Τι είναι αυτό που σας έχει πιάσει όλες; Αν σε έχει φάει η παραλία και το αντιηλιακό, τότε υποκλίνομαι. Ούτε άνοιξη να ήταν. Σου εύχομαι δροσερό καλοκαίρι, ξέγνοιαστο και να βρεις στα κλυματα τον...φρέντυ κρούγκερ της ζωής σου.

Charty είπε...

purple clementine, είδες βρε, μια χαρά τα κατάφερες!Δεν σε φοβάμαι εγω, μπορεί ο Τζόνι να πήρε λίγο την κάτω βόλτα αλλά υπάρχουν και χειρότερα!Φιλιά!

Trilian, βέβαια, αλλά όταν τα λέμε πάνω σε ένα ιστιοπλοικό τα λέμε καλύτερα!

Ηλίουια, κάτι θα ξέρεις εσυ για να το λες..Φαντάζομαι πως θα πρέπει να ισχύει και το αντίθετο όμως..
Ον, τι?

Στέφανε, ο Mercury καλός είναι αλλά σαν τον Φρέντι μου, κανείς!

Βασίλη, το ιδανικό θα ήταν βέβαια να γίνει και στους δυο το κλίκ αλλά αυτό φαντάζει πολύ ουτοπικό μάλλον..
Αν γίνει αυτό το κλίκ οι λεπτομέρειες περισσεύουν..
Ένας και καλός, κουραστικό να τους αλλάζεις κάθε τρις και λίγο και άντε πάλι απο την αρχή..!

Γιώργο, δεν θα το έλεγα.
Άσε που δεν γίνεται να είσαι κοντός, ψηλός, χοντρός, αδύνατος και με μύκητες στα πόδια ταυτόχρονα!
Το σπίτι σου ε? Και δεν το δείχνεις! Ότι δείχνει κανείς, καλό είναι..

Rodrigo, χοσέ κουέρβο πουέρτο ρίκο μούτσας γκράσιας και στην τελική εγω μόνο στον ντέιβιντ σάντος μιλάω!

nosy, σοβαρό?Εγώ?Μα πως?Το παλεύω, αλλά δεν..!-)))

theo, προσπάθησα να το καμουφλάρω αλλά μάταια..Με κατάλαβες βρε!
Τουλάχιστον εγώ δεν ψάχνω κάποιον με συγκεκριμένα σωματικά προσόντα όπως μερικοί πεζοί(κυριολεκτικά και μεταφορικά!)!
Με κατάφερες σε κάτι πάντως, μπήκα στο μπλόγκ σου!

street spirit, τι σημασία έχει τι θα πουν οι γονείς αν τα βρίσκεις με τον άλλον.Το θέμα δεν είναι να κάνεις σ'αυτούς το κλίκ.
Το απαγορευμένο πάντα εξιτάρει αν και δεν καταλαβαίνω πως κάποιος μπορεί να είναι το λάθος για όλους..

Βασίλη μου καλά θα ήταν να με είχε φάει η αναζήτηση του Εκείνου αλλά που να προλάβω με τη δουλειά και τον καύσωνα? Άλλωστε αυτά τα πράγματα δεν τα ψάχνεις, σου'ρχονται!
Το σ/κ προβλέπεται να με φάει η παραλία και το αντιηλιακό επιτέλους!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!Και εσυ καλά να περάσεις και ελπίζω... να πάρας γράγαρα άδαα!