Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Πόσο άλλο πάει?







Τόσα χρόνια επέμενες, το βροντοφώναζες πως δεν πάει άλλο και εγώ σε άκουγα.
Μα μερικά χρόνια μετά ήταν αρκετές δύο ώρες για να ανατρέψεις τα πάντα και να αναιρέσεις τον εαυτό σου για πάντα. Άραγε δεν πιστεύεις τίποτα πια από αυτά που είχα κάνει ύμνο μου από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου?
Άλλος ένας μύθος, μέσα μου γκρεμίζεται.




Πότε σταμάτησες ν’αγαπάς τη φωνή σου?
Πότε σταμάτησες να πιστεύεις σ’αυτούς που σου εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους?
Μην ανησυχείς (μεταξύ μας, τρόπος του λέγειν), δεν υπάρχεις για μένα με την σημερινή σου υπόσταση μα με την τότε, την όμορφη, την επαναστατική, την διαφορετική, τη γνήσια αυθεντική φωνή σου που εκμεταλλευόσουν με την πιο όμορφη και γοητευτική έννοια της λέξης, γιατί κάποτε ήσουν αυθεντικός.
Τώρα όμως Βασίλη είσαι ένας από αυτούς, τους πολλούς.




Θα’θελα να ήξερα τι νοιώθεις πια όταν τραγουδάς Άσιμο, Καββαδία, Λοίζο.
Θα’θελα να ήξερα τι νοιώθεις όταν στοιβάζεις, αυτούς που σε εκτίμησαν πραγματικά και φωνάζουν με την αλήθεια της ψυχής τους ότι ζούνε για να σ’ακούνε, σε ένα μαγαζάκι που σου κάνει σαφές πως αν δεν χαραμίσεις το 1/3 του μισθού σου ούτε με κιάλια δεν σε βλέπει γιατί πολύ απλά δεν είσαι στο οπτικό του πεδίο.




Κανονικά θα έπρεπε να γράφει απ’έξω πως απαγορεύεται η είσοδος στους κάτω από 1,77 , που δεν τους αρέσουν παιδικά αστεία που κρατάν 15 λεπτά, στους πάνω από 65 κιλά, σε ανθρώπους που φοράνε παλτό και κασκόλ Νοέμβρη μήνα, σε ανθρώπους με τσάντα, σ’αυτούς που δεν μπορούν να στέκονται 4 ώρες όρθιοι χωρίς να νοιώθουν 80 χρονών, σε εκείνους που δεν κουβαλούν μαζί τους σπαστό τραπεζάκι και σκαμπό γιαγιάς για την εκκλησία, σ’αυτούς που δεν έχουν φαντασία, που δεν έχουν πρόβλημα να τους καίνε τα χέρια με τσιγάρο, που δεν έχουν πρόβλημα να κολλήσουν διάφορα μικρόβια εκτός αν έχουν προπονημένη κύστη, που γουστάρουν σπρωξίδι και γενικά στους μη μαζόχες.

Ξέχασες Βασίλη τις συναυλίες στην Πανεπιστημιούπολη που τα έδινες όλα και δεν έπαιρνες δεκάρα?
Ξέχασες που έκανες κόσμο να θυμάται για χρόνια μετά τον τρόπο που έκανες μια απλή σκηνή σε μια πλατεία να λάμπει με την παρουσία σου?
Ξέχασες πόσα παιδιά ξεσήκωνες με «Το καράβι» σου και άλλα τόσα που έκανες να δακρύζουν μόνο με τη φωνή σου όπως έσπαγε «Πριν το τέλος» ?
Ξέχασες όλους αυτούς που ερωτεύτηκαν τη «Στέλλα» και της φώναζαν «Σ’ακολουθώ»?
Ξέχασες πόση χαρά και αξέχαστες βραδιές χάριζες απλόχερα?
Ξεχνάς γρήγορα Βασίλη.
Το καταλαβαίνω πως μπορεί να έχεις κάποια παραπάνω έξοδα αυτό τον καιρό μα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα πληρώσω εγώ και όλοι οι άλλοι οι ανυποψίαστοι.




Βασίλη «Γεια σου». . .




(θυμάσαι?)

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θυμάμαι που παραλίγο να μην παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο, που κόντεψα να λιποθυμήσω από τη ζέστη και τον καπνό, που μου τα είχες κάνει τσουρέκια με το 'πάμε και πάμε να τον δούμε' και τελικά απλά χαλάσαμε τα ευρουλάκια μας και τη μελαγχολική μας Κυριακή

τα λες ωραία πάντως

σχεδόν τον αντιπαθώ τώρα

άει σιχτίρ

η ράντου τον κατήντησε έτσι

κρίμα, είναι κι απ' το αιγάλεω

πάντως, κάτι πρέπει να βρούμε τις κυριακές

για αρχή, τέρμα ο βασιλάκης και τα σινεμά κομμένα

σύμφωνες;

δεν τη μπορώ αυτή την αναμονή της Δευτέρας σου λέω

μου τη 'σπα , που θα΄λεγε και η ζερβάκη

άντε γεια ρε

τα λέμε σε λίγο στο τηλέφωνο

ουφ

Ανώνυμος είπε...

Etsi einai oloi ...Απορροφούνται τελικά από το σύστημα.Επαναστάτες στην αρχή,και χειρότεροι από τους ήδη υπάρχοντες.

Alchemist είπε...

Η φωνή του λαού......(δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμη για περισσότερα σχόλια)θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

Το βράδυ που πήγα στο Ζυγό, ήμουν τόσο συνεπαρμένη με το γεγονός που δεν ασχολήθηκα καν. Μια έφηβη τριαντάρα, που όπως πάντα τον ακολουθεί για να φωνάξει μαζί του, να ξεσπάσει, να συγκινηθεί.
Και το απόλαυσα εκείνο το βράδυ. Από την επόμενη μέρα όμως που έκατσα και σκέφτηκα πού πώς γιατί και ποιος... ξενέρωσα.
Τα είπες τέλεια

βασίλης είπε...

Όμορφο αφιέρωμα για έναν Βασίλη που πραγματικά το αξίζει. Φιλιά πολλά

Παπαρούνα είπε...

Κι εγώ δεν τον αντέχω καθόλου πιά. Τελευταία φορά που τον είδα ζωντανά ήταν στη Σφεντόνα με Μικρούτσικο στην παράσταση "μικρές νοθείες"-τώρα που το σκέφτομαι, ήταν και το κόλλημα με τον Ο.Ι..

Όμως ο Παπ. και από πιο παλιά δεν φαινόταν υλιστής και καθόλου κνίτης; Όταν αυτοκτόνησε ο Άσιμος, ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να ωφεληθεί από το θάνατό του, δηλώνοντας πως ήταν πολύ φίλοι και καταφέρνοντας έτσι να πάρει τα πνευματικά δικαιώματα ορισμένων τραγουδιών του Άσιμου...Ενώ επί της ουσίας ήταν απλά γνωστοί.

καλημέρα!

Rizobreaker είπε...

@ παπαρούνα:

"Όμως ο Παπ. και από πιο παλιά δεν φαινόταν υλιστής και καθόλου κνίτης;"

Τι ακριβώς εννοείς?? Ο Βασίλης ποτέ δεν υπήρξε Κνίτης!! Το έχει δηλώσει 100 φορές ότι δεν υποστηρίζει κανένα κόμμα (δυστυχώς κατά τη γνώμη μου)!

"Όταν αυτοκτόνησε ο Άσιμος, ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να ωφεληθεί από το θάνατό του, δηλώνοντας πως ήταν πολύ φίλοι και καταφέρνοντας έτσι να πάρει τα πνευματικά δικαιώματα ορισμένων τραγουδιών του Άσιμου...Ενώ επί της ουσίας ήταν απλά γνωστοί."

Αυτό νομίζω δεν ισχύει καθώς ο ίδιος ο Άσιμος έχει δηλώσει ότι ο Παπακωνσταντίνου ήταν από τους λίγους ανθρώπους που τον βοήθησαν! Και αναφέρεται και στο βιβλίο του "Αναζητώντας Κροκανθρώπους"!

Παπαρούνα είπε...

το υλιστής νομίζω φαίνεται...
το "κνίτης" το είπα περισσότερο στα πλαίσια της ενεργό συμμετοχής του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ.(αν και προσωπικώς, θυμάμαι έντονα παλαιότερες συνεντεύξεις του που υποστήριζε την Παπαρήγα. Το αν είναι γραμμένος ή οχι δεν έχει σημασία, απλά στέκεται σε πλήρη αντίφαση με τη σημερινή του υπόσταση στο χώρο. Λάθος μου να χρησιμοποιήσω τη λέξη "κνίτης" δίχως τη σχετική επεξήγηση;))

τώρα όσον αναφορά το θέμα του Άσιμου, θα σε παρέπεμπα στην βιογραφία του Άσιμου γραμμένη από Αλλαμανή: "Δίχως Καβάτζα Καμιά". Εκεί στις τελευταίες σελίδες αναφέρεται ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε κρυμμένα τραγούδια του Άσιμου, τα οποια δεν τα έβγαλε προς τα έξω με τη φωνή του δημιουργού τους, αλλά προτίμησε να τα ηχογραφήσει και να προσθέσει στον δίσκο του "Πες μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ"... Θα ήταν ανούσιο αυτό σαν αναφορά αν πριν ο ίδιος δεν είχε δηλώσει ότι δε θα ξανατραγουδήσει Άσιμο δίχως να έχει βγει πρώτα μια ολοκληρωμένη δισκογραφία του Άσιμου. Όσο να ναι δεν του απέφεραν λίγα οικονομικά τα τραγούδια του Άσιμου όπως: Μπαγάσας, ουλαλούμ και Λίνα...
Επίσης ο Αλλαμανής δηλώνει πως ο Παπ. "δε βρήκε ποτέ το θάρρος να αντικρούσει δημοσίως τις ανακρίβειες του τύπου: "Ο βασίλης ήταν ο καλύτερος φίλος του νικόλα".
ανακρίβειες, στο κάτω κάτω, πολύ βολικές, γιατί γεννούν και συντηρούν μύθους..."

patsiouri είπε...

Ρε σείς, φάγατε στη μάπα και το Ζουγανέλη????? Πω πω, εκεί θα τα'κλαιγα στάνταρ τα λεφτάκια μου!
Με είχαν σούρει πέρισυ κι ακόμη δεν έχω συνέλθει...και το μαγαζί να χτυπιέται στο γέλιο! Ένιωσα σα μόγγολο που δε διέκρινα το αστείο!

Rizobreaker είπε...

Το ότι συμμετέχει στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν έχει σημασία!
Και δεν θυμάμαι να 'χει δηλώσει ποτέ ότι υποστήριζε την Παπαρήγα όπως λες... Πάντα δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν τον εκφράζει!
Αν ήταν οπαδός του ΚΚΕ θα το δήλωνε καθαρά όπως πολλοί άλλοι καλλιτέχνες!!
Όσον αφορά τον Άσιμο, εγώ διαβάζοντας τι βιβλίο του ίδιου του Άσιμου, δεν είδα να έχει κανένα παράπονο!! Σε βιογραφίες που γράφτηκαν από τρίτους δε μπορώ να βασιστώ!
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι ο Παπακωνσταντίνου κρατάει όπως παλιά... Το ότι έκανε υποχωρήσεις είναι φανερό...

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας...ένα πολύ ωραίο κείμενο για ένα 'ιερό τέρας'(όπως αποκαλώ εγώ τον Βασίλη)...της ελληνικής μουσικής σκηνής...αλλά...προς τί η τόοοοοσο μεγάλη αυτή σας λύπη και απογοήτευση;;,,,εάν συμπαθώ αρκετά μπορώ να πώ τον Βασίλη..είναι γιατί παρέμεινε (όσο μπορούσε βέβαια έτσι;;δεν έχουμε και τρελλές αντοχές στα πάντα)ο εαυτός του...έχετε δεί άλλους;;μιλάμε Η μεταμόρφωση!!ούτε χαμαιλέοντες να ήταν!!και συνήθως η μεταμόρφωση αυτή είναι τόοοσο μεγάλη και τόοοοσο φρικιαστικά αηδιαστική που νιώθεις έντονη αναγούλα...για δείτε και άλλους πως έχουν 'μεταλλαχθεί'...νομίζω όμως ότι αυτή είναι η εξέλιξη ανάλογα με τις εποχές ίσως..τί να πώ πάντως υπάρχουν και άλλοι που έχουν πολύ-πολύ χειρότεροι με το πέρασμα του χρόνου...Με αγάπη,Αθανασία.

Ανώνυμος είπε...

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά καλή μου ποντικίνα και νονά του μπλογκ μου. Να περάσεις πανέμορφα τις γιορτές. Και η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από κατακτήσεις, περιπέτειες και αναζητήσεις (για να μην πω τα τετριμμένα περί υγίας κι ευτυχίας) Φιλιά

Κατουρημένη ποδιά είπε...

να αδυνατίσω μπορώ. Να ψηλώσω όχι..

island είπε...

Καλημέρα...μάλλον καλησπέρα(πότε πήγε 4;).Συμφωνώ σε όσα λες.Από κοντά θα σου πω και μία ιστορία για τον Βασίλη που ίσως ξενερώσεις λίγο ακόμα.Καλή χρονιά να έχειςκαι να περνάς καλά.Να γράφεις και να σκέφτεσαι.Καλώς σε βρήκα και από εδώ...

Κατουρημένη ποδιά είπε...

να αδυνατίσω μπορώ. Να ψηλώσω αδυνατώ..

έτσι για να γίνει η αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Πασχάλη, μη μασάς. Και άλλο εξώγαμο να έχεις είμαι μαζί μου..

Jason είπε...

Τους είδα κι εγώ.
Απογοήτευση λίγο. Ως προς τη μουσική τουλάχιστον, το υπόλοιπο σόου πλάκα είχε.
Αλλά μου αδειάσανε το πορτοφόλι οι αθεόφοβοι.

Ανώνυμος είπε...

Charty, γιατί τόσο πικρόχολα σχόλια για τον Μπίλυ; Όλα αυτά εξαιτίας του Ζυγού; Δε κατάφερα να πάω φέτος. Πήγα στο περυσινό πρόγραμμα όμως το οποίο μου άρεσε πολύ καθ'ότι και φαν της Τάνιας. Εντάξει, συμμετέχουν πολλοί στο πρόγραμμα του Ζυγού και προσπαθούν να κάνουν μία ευχάριστη μίξη για το κοινό. Μη κρίνεις το Μπίλυ από εκεί. Σίγουρα δεν έχει την παλιά αυθεντικότητά του, το ξεσήκωμα εκείνο αλλά ο δίσκος που έβγαλε είναι αξιοπρεπέστατος (και για τα χρόνια του Μπίλυ αλλά και για την εποχή μας), στις συναυλίες του (τις περισσότερες φορές) τα δίνει όλα χωρίς να θέλει να κάνει αρπαχτή κτλ κτλ. Είναι μεγάλη συζήτηση. Πάντως θα πρέπει να τον κρίνεις να ξέρεις με βάση τα σημερινά δεδομένα. Τη σημερινή του ηλικία, το σημερινό σύστημα που επικρατεί κτλ κτλ. Αναμένω την άποψή σου καθ'ότι και εγώ=Μπίλυ φαν! Φιλιά.

xkont είπε...

ο Βασίλης, δεν εξελίχθηκε.
και έγινε γκροτέσκο μέσα στο τέλμα του...

"εν δυό κάτω"

...αλλά πολύ κάτω ρε γαμώτο...

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πεθαίνει γίνεται άγιος όποιος ζει πουλιέται. Απλά μαθηματικά.

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

βασίλης είπε...

Τι γίνατε κι οι δυο σας; Τουλάχιστον όλα καλά;

Είμαστε κάτι διάχυτες αισθήσεις... είπε...

''Πότε σταμάτησες ν’αγαπάς τη φωνή σου?''

Δυστυχως οι ανθρωποι ειμαστε απ τη φυση μας ξεχασιαρηδες...

πολυ ωραια και σωστα τα λες..
νομιζω πως εφτιαξες ενα γενναιο και υπεροχο αποχαιρετισμο..

Ανώνυμος είπε...

The Himalayan forty seven, Expedition along with [URL=http://www.northfaceapexbionicjacket.org/#1033]north face apex bionic sale[/URL] all occur together with denier T nylon taffeta floors, and forty denier T nylon ripstop canopies.Northern Confront -Season Tents incorporate Trailhead //, Merlin , Petrel , Roadrunner , Bug , Rock and Talus , with expense beginning [URL=http://www.northfaceapexbionicjacket.org/#1033]north face apex bionic sale[/URL] .The Trailhead collection arise with denier, T nylon taffeta cover, denier Oxford nylon flooring.